lördag 3 april 2010

Teknikfanatiker förstör för allmänheten.

Tiden när man som lekman kunde förlita sig på recensioner från diverse sidor där du kan söka prisuppgifter och info om olika tekniska leksaker är sedan länge förbi. Mest uppenbart är det väl när man som jag ska leta efter ett par nya datorhögtalare som passar det användningsområde jag har. Det vill säga, jag surfar på klipp på youtube eller lyssnar på lite musik samtidigt som jag läser en blogg eller två. Mina numera avlidna högtalare (japp, efter trogen tjänst i närmare åtta år där de tagit många smällar från buffande och lekande katter slutligen brann upp) från Logitech ano 90-tal var hyfsad medelklass då det begav sig men mot slutet lät det ganska ihåligt.

Så vad gör jag? Jag som inte skulle läsa tidningar specifikt ägnade åt högtalare, jag som inte lever med ljudet som husgud. Jo, jag tänker att jag kan hitta nånting om att det är okaj högtalare de jag kikade på häromdagen på någon av dessa prissidor. Snacka om att jag bedrog mig. Det är nämligen så med teknikbögar att de vill gärna visa världen vad de kan eller tror att de kan så de med sin vana av ljud och högtalare i tiotusenkronorsklassen gör allt vad de kan för att recensera högtalare för den vanliga användaren i tusenkronorsklassen och allting som händer är att man blir avskräckt.

Jag menar, jag förstår att det är ljudbögar som recenserat det obetydliga högtalarsystem jag nu tittar på och att de säkert tror att de gör folk en tjänst genom att tala om hur mediokra och halvbra de är och särskilt då i jämförelse med deras senaste jag-har-sparat-i-tio-år-för-att-köpa-den-här-ljudupplevelsen. Men nej, ni hjälper inte! Snarare tvärtom! För även om jag vet att det inte är kusinen från landet som skrivit recensionen så vill jag väl inte köpa ett högtalarsystem som är "sådär"? Jag vill ju efter mitt eget tycke tänka att: "Aah! Det här var ett bra köp! Snygga, tar inte alltför mycket plats, ser inte ut som ett par fula högtalare och ljudet ger låtarna rättvisa!" Ljudsnobbar har inte att göra i såna recensioner! Man kan inte förvänta sig bioljud från högtalare runt en tusenlapp. Riktigt bra ljud, absolut! Det är jag övertygad om när jag trots allt "stod ut med" mina 2.0-högtalare ända tills de valde att gå i graven. Men det är inte jämförbart! Så håll er borta från vanligt folks recensioner och håll er till era egna OM ni inte kan kliva ner från de höga hästarna och ge en recension som passar för det ni recenserar!

Yes, tack för mig!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tips! JBL har många bra högtalare - och snygga! Runt tusenlappen.

MELISENDE sa...

Ja, det är faktiskt ett par sådana jag tittat på. Kanske de som ser ut som små spöken.