onsdag 19 september 2012

Teaken tar över!

Idag hämtade vi hem ett nytillskott till vårt bo. Som många andra är vi inte ensamma om att gilla teakmöbler och för mig symboliserar de trygghet och barndom då vi hade en del möbler i teak under min uppväxt. Överlag var det väl mest blandat arvegods från mor- och farföräldrar.

Jag gillar teaken som den är men jag har också sett teakmöbler som målats i någon eller ett par färger och nu är jag faktiskt sugen på att måla denna. Helgerån skulle kanske vissa tycka medans andra skulle applådera den idèn. Hmm... Det tål att tänkas lite på...


söndag 16 september 2012

Kläder är bäst på hösten!

Missförstå mig inte. Jag brukar förstås bära kläder större delen av tiden året runt men det är något speciellt med just hösten. Inte heller är detta är på något sätt uttalad modeblogg men hösten gör mig lite mer inspirerad och det visar jag gärna.

Häromdagen var jag och lunchade med Eva på en asiatiskt hak i Mood-gallerian. De har så att man får välja maten i tre olika steg och de serverar även tofu vilket är utmärkt tycker jag! Det var ganska ruggigt då, inte den där fina hösten, men jag passade på att ta mina nya vinröda byxor ut på en tur.


Eftersom att jag är ledig nu blir det kanske lite väl mycket gå på stan. Som en vän sa till mig idag, "det är dyrt att vara ledig!" Stämmer så bra. Jag köpte en helt underbar klänning från Monki som är av den större passformen men blir skitsnyggt med ett skärp (också)!


Men atypiska saker man brukar behöva i klädväg på hösten är ändå ett värmande ytterplagg och lite rejälare höstskor. Eftersom jag köpte stövlar förra året satsar jag i år på lite finare höstskor som också passar bra på nya jobbet sen. Och kappan jag haffade är en dröm...

GRACE från Vagabond.

CODE från Vagabond.

Kappa från Tiger of Sweden.

lördag 15 september 2012

San Miniato

Vi åkte till Italien för att fira min mors och fars födelsedagar, 60 respektive 75 år! De hade hyrt ett jättevackert gammal hus som släkten Bonaparte har bott i, i något led. Här kan ni läsa mer om villan och även se bilder.

Det var mycket goda frukostar...


och vi njöt av den vackra utsikten från vårt sovrum.


Det fanns också en jättehäftig gammal kyrka i närheten.

 
Det blev en hel del badande också för vi hade egen pool...



På kvällarna roade vi oss med att äta god mat och dricka en massa vin.




Och vi gjorde utflykter till Florens och Pisa.







I Pisa hade de kokosglass som var att dö för...


Men vad vore väl en resa utan en massa söta djur?






På det hela taget en mycket bra resa med lagom mycket sol och lagom mycket hitta på. Hit åker jag gärna igen och hänger lite längre för att utforska omgivningarna.