torsdag 17 mars 2011

Livet som händer...

Den här bloggen lämnades lite åt sitt öde kan man säga när andra saker krävde min uppmärksamhet. Studierna då främst och lite andra fritidsintressen. Nagellacksmanin som blommade ut under hösten och gymmandet har tagit en del av tiden men jag har inte haft ro att skriva om något. Tankarna har fått stanna i huvudet.

Jag är nu inne på andra terminen av mina 2-årsstudier. Inte någonstans ångrar jag mig, det är det bästa beslutet jag tagit på väldigt länge. Studera istället för att jobba, på ett jobb där jag dessutom aldrig fick några chanser, oavsett hur långt jag stack fram mina fötter. Ibland har jag väl känt att "herregud, vad håller jag på med?!" men oftare än så tänker jag "fan vad bra det här känns, vad bra det här kan bli" när jag hör hur givande den här utbildningen kan göra ens framtida jobb. Vad jag kan få jobba med, lära mig, utvecklas, få chansen...
Efter tentan vi hade i januari var det lugnt ungefär en vecka tills det började med full rulle igen. Vi har haft ett uppehåll med juridiken och haft projektledning, juridisk svenska samt retorik/kommunikation på schemat. Och samtliga har nog haft ganska mycket för sig vad gäller att hitta praktikplats till hösten. Själv har jag jagat några och några andra har varit väldigt aktiva med att svara. I skrivande stund har jag fått ett "ja, vi vill gärna att du praktiserar hos oss" på tre av fyra platser. (Den fjärde väntar jag på svar ifrån). Det är inte lätt att veta hur man ska välja sin praktik heller. Ska jag gå enbart på mitt intresse eller på vad som kan vara nyttigt för mig i min utveckling och väga tungt i framtida CV. Nu är det senare inte enbart så eftersom juridiken är mitt intresse men jag tänker från ett annat perspektiv när det gäller mitt stora djurintresse. Som tur är har vi två praktikperioder vilket gör att jag, med yttersta tur, skulle ha möjlighet att kombinera de två. Det är drömmen.